top of page
Image by Dave Webb

Zorgmedewerkers:
Zorg voor jezelf!

Waar een zorgmedewerker goed in is, is het zorgen voor een ander. Het is een instinct dat automatisch opgeroepen wordt op de momenten dat men ziet en van overtuigd is dat iemand hulp nodig heeft. Je doet dit vanuit je hart, de principes compassie, acceptatie en liefde voor de mens zijn kernwaarden die ervoor zorgen dat je het werk doet. Het werken in de zorg is daarom ook een roeping. Op de momenten wanneer je een patiënt helpt en je merkt dat hij vooruit gaat, geeft dat een voldoenend gevoel. Dit motiveert om je werk te blijven doen en er plezier uit te halen. 

Waar loopt een zorgmedewerker tegenaan?

Dat de werkdruk hoog is in de gezondheidszorg dat is bekend.

Vaak offert een zorgmedewerker zichzelf vaker op dan hij zelf door heeft en wilt. De zorgmedewerker heeft de laatste jaren veel ingeleverd, opgeofferd om zorg te kunnen leveren. De momenten dat er geofferd wordt, zijn kortere of geen pauze nemen omdat je anders je werk niet af krijgt. Diensten overnemen omdat er niemand anders is en dan maar een kortere rusttijd. Wie kent dit niet? Werken tot 23:00 ‘s avonds en dan de volgende ochtend om 7:30 weer aanwezig zijn. 

Op de werkvloer is druk hoog, je levert urenlang topzorg zonder dat je het door hebt. Continu de patiënt centraal plaatsen en jouw behoeftes even aan de kant schuiven. Dit alles vraagt veel van jou als zorgmedewerker.

Coaching bij zorgmedewerker

Om voor een andere te zorgen is het belangrijk dat je voor jezelf zorgt. Wanneer je topzorg biedt, extra diensten draait, een hoge werkdruk ervaart, verplichtingen hebt of andere omstandigheden die drukkend aanvoelen, is het juist zo belangrijk om voor jezelf te zorgen. Limbicum Coaching helpt de zorgmedewerker zorgen voor zichzelf. Een hoofdreden om zorgmedewerkers te coachen is dat deze groep niet gemist kunnen worden in de maatschappij. Het is groep waar veel op gebouwd wordt.  Limbicum Coaching wilt graag dat er op deze groep gebouwd kan blijven worden. Hiervoor is nodig dat de interne motor van de zorgmedewerker gezond blijft.

Gezonde werkdruk als zorgmedewerker

Wat je wilt is dat de werkdruk gezond is en de zorgmedewerker makkelijker voor zichzelf kan zorgen en in balans blijft. Hoe de zorg er in de toekomst uit ziet weten we niet. Het feit dat we ouder worden en meer zorg nodig hebben, eist dat de er iets moet veranderen. Als individu heb je voornamelijk invloed op jezelf en kan je ervoor zorgen dat in welke tijden dan ook hier of in het toekomst gezonde werkdruk ervaart. Hoe fijn is het wanneer je geniet van je werk. Doet waar je goed in bent en jouw talenten verder kan ontwikkelen. Een zorgcoach kan je helpen om de balans te houden of terug te vinden om naast een mooie carrière een mooi leven te hebben. 

 

Een persoon die werkplezier en geluk ervaart kan beter functioneren/zorgen voor zijn omgeving.   

 

Ben je verpleegkundige, verzorgende, paramedisch of werk je in zorg en wil je het volgende aanpakken:

Werkstress reduceren

Werkplezier verhogen (Waar word je blij van)

Jouw talenten/ krachten ontdekken

Hervinden of ontdekken van jouw drijfveren

Meer leren luisteren naar je eigen behoeftes en jezelf daarin voorzien. (leren zorgen voor jezelf)

Overwin je angsten>

Zorgmedewerker, zorg voor jezelf want jij doet er toe! 

​

​

bottom of page