top of page

Bedankt voor het inschrijven!

Client motiveert me om in mezelf te graven, wat leidt tot effectiever begeleiding.

Vorig jaar werd ik geraakt in een sessie door een client die mij de vroeg; Hoe ga jij om met al die negatieve gevoelens? Je hebt ze ook toch? Dit heeft mij aan het denken gezet. De meeste coaches/therapeuten ontwikkel zich in hun vakgebied door scholing en zelfonderzoek. Ik werd getriggerd om hierin mijzelf te onderzoeken. Ik help ondernemende vrouwen bij het vinden van werkplezier en levensgeluk. Deze groep vrouwen komen regelmatig met de vraag, ik zou graag stress minder stress willen ervaren, ik wil weer kunnen genieten van mijn onderneming/werk, ik heb last van sombere gevoelens, wil ontdekken waar mij kwaliteiten zijn of wil ontdekken wie ik ben als ondernemende vrouw. Een tal van vragen waar ik graag met ze de diepte in duik.


Hoe ga ik om met negatieve gevoelens?

Ja natuurlijk heb ik negatieve gevoelens net zoals ieder ander mens. Naast de expertise die ik bezit als integratieve counselor, heb ik ook menselijke ervaringen die ik kan inzetten om mensen te helpen. Deze vraag heeft mij gemotiveerd om in mijzelf te graven. Terug denkend aan een bepaald moment in mijn leven waar ik het moeilijk had. Ik was op dat moment op Aruba alleen zonder familie. Ik was geëmigreerd om daar samen met mijn ex-man een mooi bestaan op te bouwen. Ik had eerder een baan en was toen 2 maanden alleen op Aruba. Mijn ex-man was toen nog niet op het eiland gekomen. In die periode woonde ik alleen. Ik ontdekte in die periode dat ik niet meer de liefde ervaarde voor mijn ex-man, zoals ik het zou willen ervaren. We waren 13 jaar samen. Hij was mijn beste vriend, mijn rots, kon altijd op hem bouwen. Mijn hele volwassen leven waren wij samen, ik wist niet beter dan een leven samen met hem. Ik zag ons samen oud worden. Ik ontdekte dat ik van hem hield als hoe je van een broer houd. Tot de conclusie komen dat je niet meer van iemand houd op de manier hoe je wilt, is pijnlijk. Ik had het gevoel dat mijn leven uit elkaar viel. Alles wat we hebben opgebouwd verdwijnt, het idee alleen was verschrikkelijk. Niet alleen mijn leven viel uit elkaar , ik viel uit elkaar. Ik herkende mijzelf niet en de gevoelens die ik had ook niet. Alles waar ik voor stond, ging ik opnieuw overwegen of het nog klopte. Het leek of ik een ander mens werd. Dit leidde tot paniek aanvallen. Ik kreeg angst gedachtes die voornamelijk eenzaamheid en alleen zijn als thema hadden. Ik leed aan hoge mate van stress en voelde mij somber. Het was een moeilijke emotionele tijd waar ik veel van geleerd hebt over mijzelf. Het ergste aan het gevoel was geen controle meer hebben over jezelf. Voor mij levende ik in een nachtmerrie.


De eerste stap van angst en stress gevoelens naar rust en vertrouwen

Ik startte met Yin yoga bij Caroline.

Zonder dat ik bewust van was, startte ik met een proces die mijn leven heeft veranderd. Ik stapte in een proces van jaren negatieve gevoelens niet ervaren onbewust wegdrukken wat leidde tot dit moment. Het moment waar alles naar boven kwam en er uit moest. Yin yoga leerde mij de gevoelens observeren en te ervaren. In het proces ontwikkelde niet alleen kennis maar vooral liefde en empathie voor mijzelf.

Ik ging van het niet kennen naar ontkennen en heb door middel van Yin Yoga deze gevoelens leren verkennen. Dit in combinatie met het praten met iemand maakte dat ik het kon aanvaarden en uiteindelijk de angst gevoelens, stress en sombere gevoelens aan te pakken en te veranderen. Ik heb hier een transformatie gemaakt waar ik stappen heb leren maken om ‘het alleen zijn’ als kracht te gebruiken. Het bewust zijn van het leren navigeren in het leven is in deze periode ontstaan. Ik kon weer rust ervaren en vertrouwen hebben in mijzelf. Ik begon steeds meer geloof te hebben mijn eigen krachten als vrouw.


Mijn ervaring heeft geleidt dat ik nu elementen uit Yin yoga gebruik

Yin yoga was een start punt voor mij, een start van een transformatie die ik ben ondergaan. En het begon met bewust zijn van lichaamssensatie te ervaren, dat zich uitte in het volledig ervaren van gevoelens. Dit gun ik een ieder die te kampen heeft met het niet kunnen, willen ervaren van negatieve gevoelens. Die gedissocieerd zijn van hun gevoel, door welke rede dan ook. Dit is voor mij, de grootste motivatie om elementen uit Yin yoga te gebruiken tijdens de sessie. En het fijne manier om het gevoelens toe te laten en te leren observeren.

De vrouwen die ik ontvang in de praktijk zijn enthousiast wanneer ze bemerken dat ze stappen hierin maken. Ze merken niet alleen dat hun bewustwording van lichaamssensatie toeneemt maar dat het ook een bepaalde manier van rust, ontspannenheid met zich mee brengt. Natuurlijk heeft yin yoga nog meer voordelen. Om te starten hoef je helemaal niet bekend te zijn met yoga of een vorm daarvan. Het starten is vrij makkelijk en toegankelijk voor iedereen die hier tijd in wil steken.


Merk je dat je geïnteresseerd bent en wil je niet direct naar een yoga school om yin yoga te ervaren of een gratis kennismaking bij mij te plannen. Stuur een email naar info@limbicum.nl en dan stuur ik je gratis informatie waar je thuis zelf met een paar yin oefeningen kan oefenen en ervaren.


52 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page